Észrevétele van?

Kistarcsa(4),Budapest XVI. ker(53)

Regruta Honvédelmi, Rendvédelmi és Katasztrófavédelmi Pályaorientációs Alapítvány

(természetvédelem,oktatási,kulturális,érdekképviselet), Helyben: (természetvédelem,oktatási,kulturális,érdekképviselet)

2141 Csömör , Tompa Mihály u. 26.

képviselő: dr. Lugosi József ( elnök )

képviselő: dr. Lugosi József ( elnök )
A mai modern világunkban az emberek mindinkább érzik a szükségességét, hogy a megnövekedett társadalmi konfliktusok és természeti katasztrófák egyre határozottabb és jobban felkészült rendvédelmi és honvédelmi erők jelenlétét igénylik, nem beszélve az új technikákban rejtőző veszélyekről, amelyeknek gyors, hatékony és szakszerű megelőzése és elhárítása társadalmunk biztonságának alapvető feladata.

A modern kor kihívásai, valamint hazánk NATO és EU-s teljes jogú tagsága szükségessé teszi a hatékony honvédelemmel, rendvédelemmel és katasztrófavédelemmel összefüggő feladatok magas szintű elsajátítását, ezen ismeretek minél szélesebb körű megismertetését, propagálását, annak érdekében, hogy hathatóan és eredményesen tudjunk eleget tenni szövetségi és tagsági kötelezettségeinknek. Ezzel elismerést vívva ki hazánknak, és méltó módon emlékezzünk meg dicső hagyományainkról, emléket állítva elődeinknek, nagyjainknak.

Célja, hogy felhívja elsősorban a fiatalok és pályakezdők figyelmét a hon-, rend- és katasztrófavédelemben való részvétel szükségességére, megerősítve bennük a tenni akarást, a felelősségérzetet. Tudatosítani körünkben, hogy ezt a pályát választva nem csak életcélt, megélhetést, biztos hátteret kaphatnak, hanem kiemelkedően hasznos és megbecsült tagjai lehetnek a társadalmunknak.