Észrevétele van?

Szepetnek(1),Surd(1),Újudvar(1)

Kis-hegyi Csillagvizsgálóért Alapítvány

(intézményi,oktatási,kulturális), Helyben: (intézményi,oktatási,kulturális)

8800 Nagykanizsa , Kazanlak körtér 12/ C/ 1//7.

képviselő: Gazdag Attila, Perkó Zsolt

képviselő: Gazdag Attila, Perkó Zsolt
Becsehely község környezetében lévő Kis-hegy magaslatán a Canis Minor Csillagvizsgáló megépítése, üzemeltetése, karbantartása, az Obszervatóriumhoz kapcsolódó műszerpark megteremtése, fejlesztése és üzemeltetése, valamint a csillagvizsgálót körülvevő terület karbantartása, és a területen a továbbiakban létesülő egyéb épületek kivitelezése, azok cél szerinti működtetése. A csillagászatot amatőrként végző szervezetek működéséhez, tudományos kutatásához elengedhetetlen létesítmények, valamint a technikai eszközök beszerzése, és azok biztosítása.
Az alapítvány támogatja a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület azon tevékenységeit, melyek a csillagvizsgáló megvalósításához, fejlesztéséhez nagyban hozzájárulnak, valamint elősegítik a más amatőr csillagász szervezetek és amatőrcsillagászok kölcsönösen előnyös együttműködését a csillagászati kutatás, oktatás és ismeretterjesztés terén.
Olyan alapítványi vagyon létrehozása, mely segítésével az alapítvány elsődleges céljainak megvalósulása hosszú távon eredményes lehet.
A csillagászat népszerűsítése, a tudományos ismeretterjesztés, a csillagászat iskolai és iskolán kívüli oktatása. A térség kulturális javainak bővítése ezen tevékenységekkel.