Észrevétele van?

Abaújkér(2),Encs(19),Gibárt(1),Pere(1)

Hernádbűd Településért Alapítvány

(természetvédelem,oktatási,kulturális,egyéb), Helyben: (természetvédelem,oktatási,kulturális,egyéb)

3853 Hernádbűd , Rákóczi utca 58

képviselő: Rakaczki István

képviselő: Rakaczki István
a./ Az alapítvány célja Hernádbűd település és környezete arculatának formálása, épített és természeti környezetének rendbetétele, ápolása, környezetvédelmet és tájvédelmet elősegítő kezdeményezések támogatása, a község közösségi és kulturális életének szervezése, más közösségekkel való kapcsolatépítés, mikrotérségi fejlesztési tervekbe illeszkedő tevékenységek megteremtése, közös pályázatok összeállítása.
b./ A település evangélikus templomának az épület és a táj jellegéhez igazodó többfunkciós kulturális célra történő hasznosításának előmozdítása.
c./ A teleülés épített és történelmi emlékeinek feltárása, megóvása, fejlesztése, bemutatása a nagyközönség számára, a térség legendáinak, emlékeinek felkutatása.
d./ A település jellemző adottságainak figyelembevételével a közterek, középületek felújítása, a természeti és tájvédelmi tevékenységek kiszélesítése, különös tekintettel a Hernád folyóra, a bronzkori földvárra és a különböző korok településmaradványaira.
e./ Turisztikai fogadókapacitás kiépítése, szálláshelyek és szolgáltató tevékenységek létrehozása, üzemeltetése. Helyi és térségi rendezvények szervezése, lebonyolítása, együttműködés a kistérséggel.
f./ A helyi és mikrotérségi önszerveződések ösztönzése, támogaása, az elszármazottak felkutatása, a velük való kapcsolattartás a mikrotérség érdekében.


Az alapítvány közhasznú tevékenysége:
nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
kulturális örökség megóvása,
természetvédelem, állatvédelem,
környezetvédelem.