Észrevétele van?

Zomba(3),Sióagárd(1),Medina(1)

Harc Jövőjéért Alapítvány

(intézményi,sport,oktatási,szociális,kulturális,egyéb), Helyben: (intézményi,sport,oktatási,szociális,kulturális,egyéb)

7172 Harc , Vörösmarty tér 7.

képviselő: kuratóriumi elnök Őri Mónika

képviselő: kuratóriumi elnök Őri Mónika
Harc község fejlődésének elősegítése, az oktatás-nevelés, sport,, környezetvédelem, kultúra területén, a település köz- és kulturális életének fejlesztése, illetve hátrányos helyzetű csoportok támogatása, a nép és építészeti hagyományainak megőrzése. Anyagi segítség nyújtás fejlesztési céljainak megvalósításához. Fontos cél továbbá más civil szervezetek, lakossági önszerveződő csoportok erkölcsi és anyagi támogatása, illetve működési feltételeinek biztosítása, és a lokálpatriotizmus erősítése.
A "Harc Község Év Civilszerezete", a "Harcért" és az "Év Pedagógusa" - cím alapítása, majd évenkénti odaítélése.
Tanulmányi ösztöndíj nyújtása elsősorba a Harcon élő általános-, közép- és felsőfokú intézmények tanulói, hallgatói számára. Jegyzet és tankönyv kiadásának anyagi támogatása. Oktatással, neveléssel kapcsolatos rendezvények szervezésében közreműködés és ezek anyagi támogatása. Az oktatással, neveléssel kapcsolatos rendezvények kiadványainak megjelenítéséhez, terjesztéséhez anyagi támogatás nyújtása. Az oktatással, neveléssel összefüggő diák és oktatói cserekapcsolatok szervezése és megvalósításához anyagi támogatás nyújtása. Oktatói és diák-konferenciák szervezése, anyagi támogatás nyújtása. Oktatói és diákok számára bel- és külföldi tanulmányutak anyagi támogatása. Napközi otthonos óvoda létrehozása, feltételeinek megteremtése, működtetése.
A Harc Község területén rendezvények megvalósításában való anyagi segítség nyújtás és aktív részvétel ész az ehhez kapcsolódó kiadványok támogatása.
Az alapítványunk célkitűzése közé tartozik a Harcon lakók életminőségének javítása, élhető falu, komfortérzet növelése, parkosítás, virágosítás, padok és kukák kihelyezés számának növelése, a történelmi, néprajzi hagyományok ápolása, a szabadidő kultúrált és egészséges életmódon történő eltöltésének motiválása (sport), a fiatalok bevonása kulturális tevékenységekbe, tőlélő- és kézműves táborokba való eljuttatásuk. Erdei iskola, tanösvény létrehozása.
Célkitűzéseink között szerepel egy tájház kialakítása, egy kábelstúdió kialakítása (-Harci Hírmondó-), Kálvária - a templompark felújítása, fafaragó- kézmúves táborok rendezése, túlélő tábor infrastruktúrájának kiépítése, anyagi bázisának a megteremtése.