Észrevétele van?

Egerlövő(5),Szentistván(11),Tard(9),Bogács(16),Szomolya(12),Andornaktálya(20),Szihalom(17),Novaj(12)

Gondoskodás Alapítvány

(egészségügyi,oktatási), Helyben: (egészségügyi,oktatási)

3400 Mezőkövesd , Dohány u. 8.

képviselő: Dr. Molnár Károly, Pápai Józsefné

képviselő: Dr. Molnár Károly, Pápai Józsefné
Az egészségügyi és szociális okok miatt nehéz helyzetbe jutott személy megsegítéséhez szükséges anyagi és tárgyi feltételek biztosítása., nevezetesen egeszségmegőrzés, betegség megelőzés, gyógyító egészségügyi rehabilitációs tevékenység. Az alapítvány a szociális tevékenységként kifejtett családsegítés, valamint idős korúak gondozása, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, fogyatékos gyermekek gondozása, ápolása, képességfejlesztése célkitűzései közül az utóbbi kapcsán a főcél a már működő " Add a kezed lakóotthon" folyamatos működésének biztosítása.
Az alapcélok hatékonyabb megvalósítása érdekében az alapítvány az alábbi működést segítő célokat határoz meg:
- A lakóotthoni gondozottak részére rehabilitációs foglalkoztatás megteremtése - támogatások igénylésével, valamint pályázatok benyújtásával - mind otthonon belüli, mind kívüli munkavégzés formájában.
- Otthonápolási szolgálat működtetése az otthon alkalmazottai, munkatársai és társadalmi segítők által.
- Lakóotthonban ún. napközi otthonos ellátás biztosítása bejáró rászoruló gondozottak részére.
-Az alapítvány keretein belül az alapítványi otthon alkalmazottaiból, munkatársaiból, társadalmi segítőiből, ún. támogató szolgálat működtetésének biztosítása oly módon, hogy ezen támogató szolgálat Mezőkövesd város és környéke vonatkozásában az arra rászoruló lakosok ellátását, a jogszabályban előírt feltételek szerint valósítja meg.