Észrevétele van?

Kópháza(10),Fertőboz(1),Harka(7),Fertőrákos(11),Ágfalva(15)

WILFING ÁRON EGYESÜLET A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT ÉS TOLERANCIÁÉRT

(természetvédelem,oktatási,kulturális,egyéb), Helyben: (természetvédelem,oktatási,kulturális,egyéb)

9400 Sopron , Kanizsa tér 2.

képviselő: Horváth Attila - titkár, Kosztka András -elnök, Szabó Krisztián - alelnök

képviselő: Horváth Attila - titkár, Kosztka András -elnök, Szabó Krisztián - alelnök
A közúti közlekedésben résztvevők közlekedési kultúrájának fejlesztése. A balesetmentes közlekedést sok tényező befolyásolja, annak elengedhetetlen feltételeinek ? az udvariasság, a türelmesség, az előzékenység és a felelősségteljes gondolkodás ? terjesztése, propagálása.
Fellépés a közlekedési harmónia és a közlekedésben az egymás iránti tolerancia megteremtéséért, az egymás melletti, együttes, egymásra odafigyelő, toleráns és türelmesen közlekedésért.
A közlekedőkkel tudatosítani kell, hogy nélkülözhetetlen a tolerancia. A járművezetés a szabályokon túl, az alkalmazkodás művészetét követeli meg, a forgalomban nincs helye az erőszakosságnak. A másikat megértve, a másikhoz alkalmazkodva juthat el bárki a kívánt célba. El kell fogadtatni azt, hogy a közlekedésben mindenki azonos súllyal vesz részt a KRESZ szabályait betartva.
A tolerancia nem egyenlő az udvariassággal. A közlekedésben tolerálnunk kell a partnerek más lehetőségeit, időnként eltérő szándékait, sőt még a hibáikat is, és ezt minél szélesebb körben kell terjeszteni.
Biztonságos, megfelelően karbantartott kijelölt gyalogos átkelőhelyek ? zebrák ? érdekében egy olyan ?zebra-örökbefogadási rendszer? kialakítása és fenntartása, amelyben egy-egy kiemelten forgalmas gyalogosátkelőt valamely vállalat, vállalkozás, vagy egyéb szervezet, természetes személy anyagi támogatásával állandóan az előírásoknak megfelelő állapotban lehet tartani.
Oktatási intézetekben a diákok részére a biztonságos közlekedés, valamint a közlekedési kultúra fejlesztése érdekében előadások szervezése.
A közlekedésbiztonság, a közlekedési morál, a toleralizmus és az ezekkel kapcsolatos témakörökben előadásokat, vitaüléseket, klubdélutánokat filmbemutatókat, ankétokat, szakszemináriumokat, konferenciákat és egyéb szakmai találkozókat (fórumokat) rendez.
Közlekedésbiztonsággal kapcsolatos országos és nemzetközi kampányokban való aktív részvétel azok sikeres lebonyolítása érdekében.
Különböző rendezvényeken a közlekedésbiztonság, a tolerancia és a jó közlekedési morál terjesztése szórólapokkal, tájékoztatókkal, reklámanyagokkal, bemutatókkal és egyéb módszerekkel.
?Nyitott szemmel? közlekedve a közlekedőkre leselkedő veszélyekre felhívja az illetékes hatóságok, üzemeltetők figyelmét.
Együttműködés és kapcsolattartás olyan, hivatalos szervezetekkel, szervekkel, akik a közlekedésbiztonság területén működnek (Rendőrség, Nemzeti Közlekedési Hatóság, Balesetmegelőzési Bizottságok, stb.), valamint a közlekedésbiztonság területén érintett egyéb civil szervezetekkel.
Az egyesület a rendelkezésre álló eszközeivel a közúti közlekedés területén a hazai konszenzus és együttműködés elősegítése a közlekedésbiztonság javítására, támogatva az Európai Unió közlekedéspolitikája által kitűzött célt, a közlekedési balesetek halálos áldozatai számának 50 %-os csökkentését.