Észrevétele van?

Sajóbábony(1),Szirmabesenyő(2),Felsőzsolca(6),Bükkszentkereszt(3),Kistokaj(1),Mályi(3)

PRO VITA Alapítvány a Miskolci Egészségtudományi Képzésért

(intézményi,egészségügyi,oktatási,szociális), Helyben: (intézményi,egészségügyi,oktatási,szociális)

3508 Miskolc , Mész utca 1.

képviselő: dr. Kiss-Tóth Emőke

képviselő: dr. Kiss-Tóth Emőke
Az európai színvonalú, korszerű szakismeretekkel rendelkező szakemberek képzésének és továbbképzésének, valamint a színvonalas tudományos kutatás feltételeinek megteremtése a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán. Az oktatók és a tehetséges hallgatók szakmai és emberi fejlődésének, a humánerőforrás egészségfejlesztésének elősegítése. Az Egészségügyi Kar fejlesztésének támogatása.
Az alapítvány alapvető feladata, hogy hozzájáruljon a korszerű oktatáshoz, a képzés továbbfejlesztéséhez, a kutatáshoz szükséges informatikai és oktatástechnikai eszközök, egészségügyi műszerek, bemutatóeszközök, könyvek, folyóiratok, egyéb eszközök biztosításához, a hazai egészségügyi és felsőoktatási intézményi kapcsolatok sokoldalú fejlesztéséhez, multimédiás tananyagok kidolgozásához, idegen nyelvű képzés
kialakításhoz, a nemzetközi kapcsolatok bővítéséhez, továbbá az orvos és egészségtudományok területén született eredmények gyakorlati oktatásban való alkalmazásához.
Az alapítvány tehát a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, a képzés és továbbképzés, az ismeretterjesztés, a tudományos tevékenység, a kutatás, valamint a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése érdekében kíván tevékenységet kifejteni, az előző két bekezdésben meghatározott általános célok figyelembevételével.