Észrevétele van?

Kópháza(10),Fertőboz(1),Harka(7),Fertőrákos(11),Ágfalva(15)

Lepkeszárny Alapítvány

(oktatási,szociális), Helyben: (oktatási,szociális)

9400 Sopron , Dóczy Lajos út 1.

képviselő: elnök Pichlerné Gábor Beáta, tag Kovácsné Horváth Eszter, titkár Szendrődi Andor

képviselő: elnök Pichlerné Gábor Beáta, tag Kovácsné Horváth Eszter, titkár Szendrődi Andor
A hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű igényű gyermekek és fiatalok, épértelmű tanulók és fiatalok támogatása. Hátrányos helyzetű, sajátos nevelésű, igényű gyermekek és fiatalok társadalmi integrációjának közvetett elősegítése, esélyegyenlőségük növelése. Kiemelt cél: mindkét csoport segítése- az oktatás folyamatában - taneszközökkel, valamint oktató szoftverekkel. Lehetőség biztosítása, modern számítástechinkai eszközökkel való ellátásukra. Fogyatékos egyének esetén speciális gyógyászati segédeszközökkel való segítésük.
Az élethosszig tartó tanulás lehetőségének elősegítése, speciális rétegigényeket is kielégítő taneszközök és oktatási segédanyagok fejlesztése, tájékoztató és ismeretterjesztő anyagok készítése, nyomtatott és elektronikus formában, internetes tartalomszolgáltatás. Lehetőség szerint képzésükre, továbbtanulásukra foglalkoztatásukra az anyagiak biztosítása.
A fentebb felsorolt célok mindegyike, különös tekintettel a nemzeti és etnikai kisebbségekhez tartozó csoportok segítése terén.