Észrevétele van?

Sajóbábony(11),Varbó(8),Szirmabesenyő(17),Felsőzsolca(41),Bükkszentkereszt(14),Bükkaranyos(12),Kistokaj(9),Mályi(27)

Észpörgető Fejlesztőház Közhasznú Alapítvány

(egészségügyi,oktatási,szociális,kulturális), Helyben: (egészségügyi,oktatási,szociális,kulturális)

3529 Miskolc , Bottyán János utca 18/A.

képviselő: Ártimné Tóth Krisztina elnök

képviselő: Ártimné Tóth Krisztina elnök
Egészségmegőrzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység keretében: az eltérő fejlődésű gyermekek terápiája tervszerűen felállított program szerint, mely egy komplex diagnosztikai vizsgálat alapján pszichés, illetve gyógypedagógiai gondozást, valamint különböző terápiás szolgáltatásokat foglal magába. Cél: az agyfejlődés legfogékonyabb időszakát kihasználva a gyermekek fejlődésének elősegítése, a bennük lévő ép funkciók kibontása.

Szociális tevékenység keretében: az eltérő fejlődésű gyermekeket nevelő családok mindennapjaiban való segítségnyújtás, tanácsadás, információkkal való ellátás.

Kutatási és tudományos tevékenység keretében: a fejlődési elmaradásokkal, azok neurológiai, neuropszichológiai, mentális és szociális problémáival, valamint az agy működészavarával kapcsolatos kutatómunka szervezése és végzése.

Nevelési, oktatási és ismeretterjesztési tevékenység keretében: a gyermekek fejlődési szintjének felmérése, pedagógiai, pszichológiai tanácsadás, egyéni és csoportos fejlesztés. Védőnők, pedagógusok, bölcsődei dolgozók továbbképzésében részvétel, orvosi gyógypedagógiai szakmai fórumokon ismeretbővítő előadások az új fejlesztő, vizsgáló és terápiás módszerekről és kutatási eredményekről.

A hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése keretében a kulturális, kommunikációs hátrányok csökkentése. A lassabban fejlődő, a kialakulatlan, illetve sérült funkciók minél korábbi felismerésével, változatos terápiás módszerek alkalmazásával a teljesebb társadalmi integráció elősegítése.

Az alapítvány közhasznú tevékenysége:
egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység;
nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés;
hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése;