Észrevétele van?

Budapest XIV. ker(1314),Budapest X. ker(576),Budapest IX. ker(877),Budapest VII. ker(892),Budapest V. ker(1350)

Dr. Szél Éva Alapítvány

(intézményi,egészségügyi,oktatási), Helyben: (intézményi,egészségügyi,oktatási)

1088 Budapest , Vas utca 17.

képviselő: dr. Mészáros Judit

képviselő: dr. Mészáros Judit
Dr. Szél Éva főiskolai tanár élethivatása volt a magyar védőnői hálózat fejlesztése, a főiskolai védőnőképzés bevezetése és színvonalának emelése.
E célok elérésében mindig is kiemelkedő szerepet kapott (és kap) az oktató személyisége. A védőnőképzésben különösen fontos, hogy a hallgatókat empatikus és toleráns, nyitott személyiségű oktatók neveljék.
Ugyanúgy fontos, hogy a tudomány legfrissebb eredményeit ismerő és alkalmazó, szakterületének fontos kutatásaiban résztvevő oktatók képezzék a hallgatókat.
A fenti célok megvalósítása, valamint dr. Szél Éva emlékének megőrzése céljából a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának és a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karának oktatója, a hallgatók és az oktatók javaslata alapján és a Kuratórium döntése értelmében évente anyagi elismerésben részesüljön.
Az alapítvány célja továbbá, hogy a főiskolai oktatással kapcsolatos diákköri kutatásokat támogasson, mely kutatásoknak az a célja, hogy minél hatékonyabban történjen az egészségügyi főiskolákon diplomát szerző hallgatók oktatása és nevelése.