Észrevétele van?

Keresés

Civil szervezetek keresése.

Helyi hírek

Helyi Szervezetek

egészségügyi, egyéb, érdekképviselet, kulturális, közbiztonság, oktatási, sport, szociális, intézményi, természetvédelem, környezetvédelmi, tűzoltó

Regéc kulturális civil szervezetek


Találatok száma: 2
1. oldal

"A Regéci Várért Alapítvány"

(természetvédelem,oktatási,szociális,kulturális)

3893 Regéc, Fő út 47.
képviselő: Dr. Vissy Zsolt
A Regéci vár feltárásának, újjáépítésének, a feltárt és újjáépített rom védelmének anyagi támogatása, - a határmenti kisrégiók menedzselése, - Határon túli régiófejlesztése, - Munkahelyteremtés, életminőség javítása, - Idegenforgalom fejlesztése, figyelemmel a falu és környezete védelmére, felelevenítve a várhoz kapcsolódó korabeli mesterségeket, várjátékokat, - Ezekhez fűződő infrastruktúra kiépítése, művészeti táborok megszervezése, - Tudományos tevékenység, kutatás, - Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, - kulturális tevékenység, - kulturális örökség megóvása, - műemlékvédelem, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, - a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, - Munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások. ... >>

PRO POSTERO ALAPÍTVÁNY

(természetvédelem,oktatási,kulturális)

3893 Regéc, Fő út 47.
képviselő: Juhász Gergő András
A múlt értékein alapuló haladó jövőkép kialakításának elősegítése oktatási, műemlékvédelmi, település- és vidékfejlesztési, valamint kulturális tevékenység végzésével illetve támogatásával, tanácsadással.

Az optimális projektkezelés érdekében az alapítvány területi ?műhelyeket? hoz létre, melyek a helyi civil szervekkel és önkormányzatokkal szoros együttműködést kiépítve dolgozik:
egy terület természeti és kulturális értékeinek megőrzéséért. Mely történhet: kutatások végzésével és támogatásával, ezek tapasztalatainak dokumentálásával, kiadványokban történő megjelentetésével és tárlatokon való bemutatásával, valamint műhelymunkák (workshopok), szakmai konferenciák szervezésével.
egy terület műemlékeinek megmentéséért, helyreállításának illetve hasznosításának elősegítéséért. Ehhez kapcsolódóan kulturális programokat szervez, hosszú- és rövidtávú fejlesztési koncepciókat dolgoz ki és azok megvalósítását segíti.
települések komplex fejlesztéséért. Cél az oktatás, értékmegőrzés- és vidékfejlesztés komplex programokon keresztüli megvalósítása.
Az alapítvány első feladataként a Regéci vár hasznosításának, helyreállításának elősegítését, valamint a vár és a falu kapcsolatának erősítését határozza meg. Szakmai konferenciát szervez, melyen a vár helyreállításának és ezzel együtt hasznosításának lehetőségeit vizsgálva koncepciók készülnek. Nyári nemzetközi műhelymunka és tábor keretén belül a jelenleg aktuális régészeti munkákat segíti, valamint a fenntartható helyreállítással is kapcsolatos szakmai műhely szervezését előkészíti. Építészeti ötletpályázatokat szervez és kiállításokon keresztül mutatja be azok és eddigi munkálatok eredményeit. Ennek keretében kapcsolatokat épít haza és külföldi szakmai szervezetekkel, oktatási intézményekkel. ... >>
1. oldal